Namnsdagsbarn

Jag satt vid datorn tidigare idag och fick då se att det är den 28 februari idag alltså min namnsdag. Jag heter Maria i mellannamn som mamma också gör. Gick och gratulerade mamma och sen började vi baka dajmrutor. Har velat göra det länge och nu gjorde vi det äntligen. Blir väl att vräka i sig många bitar ikväll. Blir ni sugna? Det är jättegott i alla fall. Efter middagen gick jag och pappa en lång promenad med hunden och kom in för en liten stund sen. Kände att jag behövde lite frisk luft och nu var det ju inte så kallt ute bara -9. Jag tog på mig rejält med kläder i alla fall för jag vill inte bli sjuk till på fredag, för då ska jag ju åka till Malmberget och spela lilla VM. Igår fick jag förresten 500 kr av mormor så att jag kan köpa ett par bowlingskor. Det blir som en tidig födelsedagspresent jag fyller ju nämligen 16 år den 22/3. Så i morgon innan träningen ska jag köpa dem så att jag kan testa spela med dem innan jag åker iväg till Malmberget. Nu väntar jag bara på att brevet ska komma med informationen om hur det går till och hur det blir med boende och sådant där. Det enda jag vet är att man spelar 8 serier på fredagen och 8 serier på söndagen. Medan man spelar 16 serier på lördagen, 8 serier på morgonen och 8 serier på kvällen. Kommer vara helt slut när jag kommer hem. Dessutom har jag träning på måndagen. Kommer bli några jobbiga dagar men jätteroliga. Jag längtar verkligen dit. Grattis till alla er som heter Maria. Puss!

Tacolasagne

Igår gjorde jag och mamma en jättegod taco lasagne till middag. Den här gången blev den mycket bättre än förra gången, för då blev den lite lös. Till lasagnen hade vi en klick creme fraiche, gurka och paprika. Super gott! Om det är någon som är sugen på att testa göra den så lägger jag ut en bild plus receptet här nedan.
lasagneplattor
800 g köttfärs
2 påsar taco kryddmix
3 dl matlagningsgrädde
1 burk salsa
riven ost
Bachamelsås:
3 msk smör
3 msk mjöl
5 dl mjölk
salt
vitpeppar
socker
Bryn ca 800 g köttfärs och bland i 2 påsar taco kryddmix. Tillsätt 3 dl matlagningsgrädde och 1 burk salsa. Låt puttra ett tag. Gör en vit bachamelsås. Smält ca 3 msk smör och blanda med 3 msk mjöl. Häll i ca 5 dl mjölk och smaksätt med salt, vitpeppar och lite socker. Varva sen lasagneplattorna med färsen och såsen. Strö över en smakrik riven ost. In i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter. Servera med grönsaker och en klick creme fraiche.

Play - Famous


Målat naglarna


Jag kände att jag ville ha lite färg på naglarna inte bara normalt hudfärgade, så jag målade med en snygg röd nyans. Jag har köpt det på Dollar Store för bara 10:- och det är väldigt bra för att kosta så lite. Det blev jätte snyggt! Men till veckan ska jag köpa ett nagellack i en turkos nyans som jag länge velat ha från Lindex. Tror att det kostar 59:- något sådant.

Varit på Movitz konsert

När vi började halv nio idag var det två utbytesstudenter som kom till våran klass och pratade om Australien. Hur det var där och vad det fick uppleva. Sen vid kvart i ett gick alla åttor och nior i hela Boden till Hildursborg där Movitz skulle ha en konsert. Jag tycker väl inte att det är den bästa gruppen, men helt klart godkänd. Äppelknyckarjazz är den bästa låten som gruppen sjunger tycker jag. Efter att konserten slutade kutade jag tillbaka till skolan så att jag skulle hinna med bussen som skulle gå klockan två och jag hann precis. När jag kom hem bytte jag bara kläder och sen åkte jag och mamma iväg till stan. Vi åkte till vårdcentralen och Kvantum. När vi kom ut från Kvantum och skulle sätta oss i bilen bestämde vi oss för att åka hem och göra mat innan bowlingen började. Det blev lite roligare pasta som mamma sa (Gnocchi) och köttfärssås. Vi tyckte det var enkelt att göra, eftersom vi bara behövde värma köttfärssåsen i en gryta. Efter middagen bar det iväg mot träningen. Hela träningen försökte jag få till ansatsen och släppet lite bättre plus att jag tränade på att spärra kantkäglorna. Är inte så länge kvar nu tills jag ska åka till Malmberget och spela lilla VM. Team Sportia öppnade idag brevid Åhlens i gamla Hemköp, så vi gick det och tittade när träningen var färdig. Affären var jättefin och vi har verkligen behövt en ny sportaffär som vi nu har fått. För inte så länge sedan satt hela familjen Bergdahl och tittade på semifinalen samt finalen på damernas sprintstaffet och ikväll tog Charlotte Kalla och Anna Haag hem ytterliggare en medalj.Den här gången räckte det inte hela vägen fram men det blev ett silver. Så nu har Sverige 7 stycken OS-medaljer. Med valörerna: Charlotte Kalla (Guld), Björn Ferry (Guld), Anna Haag (Silver), Anja Pärson (Brons), Marcus Hellner (Guld), Johan Olsson (Silver) och Charlotte Kalla/Anna Haag (Silver). Men självklart hoppas jag på många fler svenska medaljer. Puss!

Nu är den äntligen färdig!


Idag sov jag ända till halv elva för jag var så himla trött. Jag var ju uppe igår och såg när Marcus Hellner vann och Johan Olsson kom trea. Vilket grymt lopp de svenska killarna gjorde. Hellner och Södergren hjälpte Johan genom att försöka dra ner på tempot, så att den jagande klungan inte skulle ta in på honom. Jag och mamma gick och såg på på tv ett tag. Vid tolv kom vi på att vi inte ätit något, så jag och mamma gick och värmde potatis rulltåra och fläskfile som blev kvar från middagen igår och gjorde lite pepparsås. Efter att vi ätit färdigt gjorde vi oss i ordning, för jag och mamma skulle åka till farmor så att hon kunde hjälpa mig att avmaska halsduken som är färdig nu. Ungefär vid tre kom vi till farmor. Det tog inte många minuter innan hon avmaskat halsduken. Den blev verkligen jättefin. Den här halsduken ska mamma få, jag ska göra en i likadant garn men mörkare gråa färger till mig själv. Jag tog med garnet så att farmor kunde hjälpa mig att nysta upp det plus att göra en början på halsduken. Den blir säkert också jättefin. När vi var färdiga med det bjöd farmor på fika. Jag skrev också av ett recept från Leilas kokbok innan vi åkte till Kvantum och handlade. Till middag åt vi spagetti och köttfärssås. Jag, Emil och pappa har nött Doodle-Jump på pappas iPhone. Det är väldigt beroendeframkallande, men väldigt roligt. Jag har rekord på telefonen med 39633 poäng och pappa kommer inte ens i närheten. Tror att jag ska gå och nöta lite till ;p så att jag slår mitt eget rekord. Puss!

Vattenprojektet

Idag klev jag äntligen upp i tid när klockan ringde. Då gjorde jag mig i ordning, såg på tv och packade gympa väskan. Närmare sju gick jag och tog mig en tallrik med fil och flingor. Såg ett tag på Vakna med The Voice innan jag knallade iväg till bussen. Idag var det en lång skoldag till halv fyra som alltid på torsdagar. Det hände väl inget speciellt förutom på bilden då jag målade och på NO:n då vi arbetade med vattenprojektet (H20=life). Alla klasser på skolan ska komma på ett bidrag och våran klass ska göra en film och någonting som vi inte riktigt bestämt ännu. Efter skolan åkte jag med skolbussen hem. Jag var vrålhungrig när jag kom hem, så det var bara att värma sig lite lax, pressad potatis och till hade jag en sås. Såg på Army Wives med mamma innan vi skyndade oss att åka iväg och handla, så att vi skulle hinna hem till damernas kombination började. Igår kraschade ju Anja Pärson i störtloppet. Har aldrig sett en hemskare krasch, men som tur var gick det bra. Så hon visste inte om hon skulle starta i dagens tävling, för hon hade ont i vaden efter kraschen. Men hon kom till start och kom ner som 5-6 någonting sådant. Nu börjar snart slalom delen av kombinationen. Hon skulle starta där också så nu ska jag gå och sätta mig framför tv:n och heja allt vad jag har på henne och hoppas att hon vinner allt eller i alla fall tar en pall plats. Håller tummar och tår. Puss!

Kasenyi Penzi Af Hunter

Idag kom Nikkis uppfödare Kjell hit. Han skulle leverera en tricolour valp till Hanna och Oscar i Luleå. När jag kom hem från skolan hade han redan hunnit hit från Kallax. Sia som valpen ska heta var så himla söt. Jag har aldrig sett en tricolour i verkligheten, men de är verkligen också jättefina. Efter en stund kom Hanna och Oscar för att hämta valpen. De kom in en stund och pratade och vi bjöd på fika. Jag satt en stund och gosade med Sia och tog lite kort innan de åkte. Hon var verkligen fin! Här är ett kort på henne. Puss!

Har inte fungerat!

Igår när jag skulle skriva ett inlägg så fungerade inte internet, så jag kunde tyvärr inte skriva. Men igår så var jag i alla fall på skolan till två och sen tog jag bussen hem. När jag kom hem fikade jag en mums mums och sen åkte jag och mamma iväg till vårdcentralen. Där hon skulle göra någonting, men det tog en väldigt lång tid för det var ett akut fall som hennes läkare var tvungen att ta hand om. När vi till slut var färdig där åkte vi och handlade lite snabbt och sen åkte vi bara hem och packade upp varorna. Efter det var det bara att åka iväg igen, för då skulle vi till min bowlingträning som är på måndagar. Idag tyckte jag att det gick bra eller ungefär som det brukar gå. När träningen sen var slut åkte vi till frissan där mamma och mormor skulle klippa sig. Medan mormor klippte sig satt jag och mamma och väntade för vi skulle skjutsa hem henne. Eftersom det blev så stressigt till träningen så hann inte jag och mamma att äta. Så vi åt lite palt hos henne innan vi åkte hem. Precis efter åtta kom vi hem och då var det bara att sätta sig att plugga på matten eftersom vi har prov imorgon. Jag tycker att Kalla gjorde ett kanon lopp när hon åkte och vann igår. Men det var synd att Marcus Hellner hamnade precis utanför pallen. Han missade pallen med ungefär 1 sekund. Hoppas däremot att sverige tar många fler medaljer i detta OS. Puss!

Alla hjärtans dag

Efter att jag klev upp i morse började jag med engelska berättelsen som ska lämnas in i morgon. Till frukost åt jag två knäckebröd med korv, en apelsin och ett glas godmorgon juice. Tog mig en snabb dusch innan jag fortsatte med engelskan. Vi två skulle vi till faster, Per och Signe. För Signe har nyss fyllt ett år. Så jag hann skriva lite på berättelsen innan vi åkte och sticka något varv på halsduken. Lite efter två kom vi till faster. Titti öppnade presenterna som Signe fick av oss. Det var en docka och ett par byxor och en tröja. Sen fikade vi tårta, bullar och kakor. Bullarna som Titti hade bakat var jättegoda och de var snygga. Efter kalaset åkte vi hem och jag fortsatte att plugga, plugga och återigen plugga. Till middag åt vi fisk, potatis och dill sås. Det var så himla gott alltså! Nu ikväll har jag sett på sista avsnittet av I en annan del av Köping och ätit en chocolate chip cookies. De blev jättegoda faktiskt. Hinner inte skriva något mer nu. Men nya uppdaterningar ser ni här redan imorgon. Ha en trevlig alla hjärtans dag. Puss!

Vilken smäll!

Sov lite längre idag, eftersom det är lördag. Det är skönt att få sova ut lite. Klev i alla fall upp strax före halv tio. Hjälpte mamma med disken en stund innan vi skulle äta frukost. Vi skulle åka en sväng till Luleå idag, så jag tog en dusch efter jag ätit. Hade inget att göra efter jag var färdig medan jag väntade på de andra. Så jag tog fram halsduken och började sticka lite medan jag såg på invigningen av OS i Vancouver. Åkte någon gång efter halv ett och lämnade Nikki hos Gunnar innan det bar iväg till Luleå. Första stoppet var på Hyundai där vi prov körde en Hyundai i30 CRDI. Den var faktiskt fin! Sen åkte vi in till stan och gick på Smedjan. Där tittade jag och mamma efter någonting till Signe. Hon har ju fyllt ett år den 10/2 och vi ska på kalas för henne imorgon. Kände oss sen hungriga i våra magar så vi åkte till MacDonalds och åt. Men jag är ju inte så förtjust i hamburgare så jag åt bara lite grann. När alla hade ätit färdigt plockade vi bort från bordet och gick mot utgången. Pappa gick först och jag gick efter honom. Helt plötsligt stannar jag till av att jag hör en smäll. Pappa hade gått in i dörren med en jävla smäll. Det bara smällde till. Han fick en bula i huvudet och glasögonen hamnade på sniskan. Han gick in i dörren så hårt att jag trodde att rutan i dörren skulle gå sönder. Vi gick därifrån och garvade så att vi höll på att kissa ner oss. Har inte skrattat så mycket i hela mitt liv. Hur kunde han missa att glasdörren var där. Där har den ju alltid varit. Åkte och handlade innan vi åkte hem. Nu sitter jag här hemma och ska nu gå iväg och se på melodifestivalen. Puss!

Det går framåt!

Hade lite svårt att somna igår kväll, för tvättmaskinen dundrade på i tvättstugan och pappa var ute och levde om med snöbjörnen. Men jag somnade till slut. Sen vaknade jag sju i morse av att mamma kom in och väckte mig och sa att jag hade försovit mig. Klev upp och tvättade håret och gjorde mig i ordning och sen gick jag till Maria. Som jag sen gick till bussen med. På skolan hände det inte så mycket. Hade svenska, NO och syslöjd. Just på syslöjden fortsatte jag sticka på lovikkavantarna. Nu har jag lärt mig hur man gör. Tog till och med hem vanten, så att jag kan fortsätta sticka hemma. Efter jag slutat skolan gick jag och mötte mamma och mormor på stan. Var inte där så länge innan vi åkte till Coop Konsum och köpte mörk choklad och en lime. För jag skulle nämligen baka Chocolate chip cookies. Har aldrig gjort dem förut, men någon gång ska ju vara den första. Åkte i alla fall hem sen och började baka dem medans jag passade Nikki och Bambi. När kakorna var i ugnen passade jag på att sticka lite på min halsduk som jag håller på med. Har stickat den dubbelt så lång nu om man jämför med bilden som finns på bloggen. Den blir verkligen fin. När Emil kom hem satte vi oss och såg på tv en stund. Gunnar kom och hämtade Bambi lite efter tre tror jag klockan var. Till middag idag åt vi bara varma mackor. Vi orkade inte göra något annat, så det blev bara något lätt. Ikväll har jag bara suttit en stund vid datorn. Annars har jag suttit framför tv:n och stickat på halsduken eller vanten. Det börjar alltså gå framåt, är inte så hemskt mycket kvar på den nu. Medan jag stickade såg jag i mellan åt på Let's Dance och Solsidan. Nä, nu hör jag att någon ropar på mig... det är visst sängen ;p som vill att jag ska komma och lägga mig. Den känner sig så ensam och vill att jag värmer den. Håller faktiskt på att somna här, så jag säger god natt och skriver mer i morgon och lägger kanske upp nya bilder. Puss!

Michael Jackson - Black or White


Nationella prov

På morgonen vaknade jag faktiskt innan klockan ringde. Var lite orolig inför nationella provet som jag har idag, så jag kunde inte sova. Idag är det nämligen skrivuppgiften och jag är typ inte så bra på att hitta på saker att skriva om, när man har begränsad tid på sig. Men jag gick i alla fall upp och tog mig en panodil. Hade extremt ont i huvudet, men jag ville gå så att jag kunde göra bort provet. Ville ju inte på ett sett missa det, även om jag inte precis längtat efter det. Innan jag gick till bussen fyllde jag en vattenflaska med pepsi och tog med mig en förpackning med singoalla. Tiden vi har på oss att skriva uppgiften på är 2 timmar och 40 minuter. Så jag tog med mig något att dricka och tugga på. Som vanligt tog jag skolbussen till skolan och halv nio började vi lektionen då vi hade provet. Tjugo i nio fick vi börja skriva. Det gick bättre än jag trodde. Jag skrev i alla fall på en av uppgifterna. Man fick ju välja mellan fyra olika uppgifter och jag valde en som jag skrev om. Hoppas bara att jag får bra betyg på provet. Direkt efter jag skrivit färdigt gick jag och åt lunch, innan matsalen skulle hinna stänga. De vanliga lektionerna började tio över tolv och då hade vi matematik. När den lektionen var slut kände jag att jag inte orkade mer. Huvudvärken hade bara blivit värre så jag åkte hem för dagen och vilade mig. När Emil sen kom hem vid två fikade vi och såg på Vinterspelen som vi hade inspelat. Nu ikväll har jag inte gjort så mycket bara tagit det lugnt och sett på sista delen av Vinterspelen och Made in Sweden. Jag tycker att Play är jättebra. Deras låt Famous tycker jag väldigt mycket om. Nä, nu ska jag lägga mig i sängen och läsa en bok innan jag släcker för natten. Mer intressanta saker får ni veta imorgon. Puss!

Visst är hon vacker?


Höll på att bli tokig!

Igår hade jag nationella provet "läsa och förstå". Det var mycket svårare än jag trodde det skulle vara och det var säkert mer än 6 frågor som jag inte kunde eller inte hann svara på. Efteråt kändes det som om det gick åt helvete. Ursäkta ord valet, men det kändes faktiskt så. Vi hade ju 80 minuter på oss att skriva provet, men det kändes som typ 30 minuter. Jaja, får väl se hur det. Mer kan jag inte göra. Men nu till varför jag egentligen skulle skriva. Igår kväll efter att jag och mamma varit ut en sväng med Nikki våran hund. Satte vi oss framför tv:n och jag passade på att sticka lite på halsduken. Efter att jag stickat ett tag såg jag att det blivit något fel. Jag måste ha tappat en maska. Så då gick jag iväg och ringde till farmor och frågade om jag kunde komma till henne imorgon efter skolan. Så att hon kan hjälpa mig att fixa till felet. När jag slutat prata med henne gick jag tillbaka till vardagsrummet och vad hittar jag under bordet tror du??? Jo, hunden som ligger där under och har rivit ut hela garnystanet till ett enda trassel. Väldigt typiskt! Så i två och en halv timme satt jag och mamma och försökte trassla ut garnet. Ett tag höll jag på att bli tokig. Trodde aldrig att vi skulle få ut det, med tillslut gick det. Men jag var jätte trött efter det, så det var bara att krypa ner i sängen. Puss!

Turkisk yoghurt med blåbär och hallon


Den här efterrätten gör du så här:
.................................................
Till fyra personer
500 g turkisk yoghurt
Hallon och Blåbär
Florsocker
100 g cashewnötter
.................................................
Blanda yoghurten med hallon och blåbär.
Tillsätt florsocker beroende på hur söt du vill att den ska vara.
Häll upp i serveringsglas.
Hacka nötterna i lagom stora bitar.
Toppa med blåbär, hackade cashewnötter och hallon.
Om du tycker att bären är sura kan du sockra lite.
Sen är det klart att serveras.

Sean Kingston - Face Drop


Potatis rulltårta

för 4 matglada!
ca 1 kg potatis kokas, pressas
2 dl creme fraiche (34%)
2-3 dl riven västerbottensost
salt och svartpeppar
1 rulle färdigkavlad smördeg
paprika pulver
........................................
Blanda creme fraiche och ost och blanda ner i den pressade potatisen. Salt och peppar efter behag. Bred ut blandningen (måste vara kall). Annars blir smördegen mjuk och svår att rulla samt skära. Skär rulltårtan i 2 cm tjocka skivor. Strö över lite paprikapulver, ger fin färg. Gratinera i ugnen på bakplåtspapper i 200-225 grader i 30 min tills de har fått lagom färg.

Stickar en halsduk


Väldigt god middag!

Jag kom till farmor någon gång kring ett igår. Vi tog och fikade efter att mamma åkt. Vi hade inte hunnit sitta så länge vid bordet innan faster kom. Min kusin Signe hade sovit här från fredag till igår. Eftersom faster skulle på någon middag och Per jobbade. Men de skulle stanna och äta middag innan de åkte hem. Efter fikat i alla fall så började jag och farmor med att nysta garnet. Det blev ett väldigt stort nystan, kan jag säga. Sen hjälpte farmor mig att börja sticka och sen gjorde jag lite själv. Men hon har hjälpt mig att sticka lite också. Även faster stickade något varv. Middagen och efterrätten vi åt var super gott. Till middag åt vi grillade fläskfile och istället för gratäng eller pommes frites gjorde farmor en potatis rulltårta. Man gör så här: Man rullar ut en smördegsförpackning på bakplåtspapper. Sen rör man ihop kall pressad potatis med lite salt och peppar. I en annan skål rör man ihop vanlig creme fraiche med en påse västerbottenost. Efter man gjort det blandar man ihop potatis skålen och creme fraiche skålen. När man rört ihop det noga, breder man ut röran på smördegen. Rulla sedan ihop smördegen till en rulltårta. Sen skär du ungefär 2 centimeter tjocka skivor och lägger på en plåt med bakplåtspapper. Det sista man gör är att strö på lite paprika pulver. Sen gräddar man i ugnen på 225 grader i ungefär 30 minuter. Prova det någon gång. Till efterrätt åt vi turkisk yoghurt med bär i. Så här gör du den: Rör ihop turkisk yoghurt, blåbär, hallon och lite florsocker. Häll upp i ett serveringsglas och toppa med blåbär, hallon och hackade cashewnötter. Suveränt gott! Innan melodifestivalen började åkte faster och Signe hem. Såg självklart på Melodifestivalen när det började. Av de två som gick vidare till finalen i Globen tyckte jag självklart att Ola skulle dit. Hans låt var ju jättebra. Den andra jag tyckte skulle gå vidare till Globen var Linda Pritchard. Hennes låt tror jag det skulle gå bra för i Eurovision. Menmen, tydligen tyckte inte resten av svenska folket det. Jag gick och lade mig någon gång efter tio i varje fall och imorse vaknade jag av att farmor stod och strykte. Åt lite frukost och sedan gjorde jag mig i ordning, för pappa skulle komma och hämta mig och farmor vid halv elva. Först åkte vi till faster och kusin där vi skulle släppa av farmor. Men vi gick in en stund och fikade innan vi åkte. Sen åkte vi raka vägen hem. Har för inte så länge sedan kommit ur en varm och skön dusch. Nu sitter jag här och väntar på att mamma ska bli färdig så att vi kan åka och handla det som saknas till den där efterrätten. Om det är någon av er som vill testa potatis rulltårtan, så lägger jag ut det exakta receptet senare. Puss!


Lördag

I onsdags kände jag att jag behövde ta en liten paus från bloggandet, har varit ganska mycket med skolan den här veckan. Men nu är jag tillbaka! Igår efter skolan var jag och klippte mig, för håret hade hunnit bli så långt och tjockt igen. Den här gången klippte jag det lite kortare än förra gången och jag blev grymt nöjd. Sen åkte vi bara och handlade innan vi åkte hem och åt middag. Klockan åtta satt jag självklart och såg på Let's Dance. Det kan man ju inte missa. I morse klev jag upp vid åtta och när jag tittade mig i spegeln såg jag hemsk ut i håret. Det stod åt alla de möjliga håll. Så det var bara att ta en dusch. Har sen gjort mig i ordning, för efter vi har ätit frukost ska mamma och jag åka in till stan och köpa ett garn. Sen ska hon skjutsa mig till farmor. Jag ska sova där idag till i morgon. Hon ska hjälpa mig att börja sticka en halsduk. Jag har ju som ni vet börjat sticka lovika vantar på slöjden och jag tycker det är ganska roligt att sticka. Så därför ville jag att hon ska lära mig sticka en halsduk, som jag kan hålla på med hemma. Jag tycker jag hör att det är frukost på gång. Så jag ska nog gå nu, men jag skriver mer när jag är hos farmor. Puss!

Jaaaaa!!

Som vanligt på en onsdag var jag på skolan från halv nio till två. Efter skolans slut gick jag till vårdcentralen och mötte mamma där. Medan hon gick in och gjorde något satt jag och såg på tv i väntrummet. När hon sen var färdig åkte vi hem och tog oss en macka. Innan vi åkte iväg till stan igen. Vecka 9 är det sportlov och jag längtar verkligen dit, men jag är samtidigt nervös. Då undrar ni säkert varför? Jo, för idag spelade jag mig nämligen vidare till lilla VM i bowling som spelas i Malmberget. Lilla VM kommer att spelas den 5-7 mars i Malmberget alltså. Så det ska bli roligt att få åka dit för första gången. Även om jag kommer sist av alla som spelar, så har jag ju i alla fall varit där och spelat. Men vem vet jag kanske överraskar mig själv och spelar bättre än jag någonsin gjort. Har aldrig varit över 200 poäng. Min bästa serie är precis under just 200 poäng, 193 har jag haft som bäst. Men är det någon gång jag ska vara över det så är det då. Bäst att jag fortsätter med min stressiga vecka och gör klart spanska arbetet som ska lämnas in imorgon. Behöver träna lite på redovisningen också. Så att jag inte bara står där utan att veta vad jag ska göra. Puss!

Har inte kunnat skriva!

Jag har inte haft tid att skriva på några dagar, så därför har det blivit ganska så dålig uppdatering här på bloggen. Har varit en ganska stressig början på veckan. För på måndagen var jag, mamma och mormor på stan efter skolan. Efter att vi skjutsat hem mormor åkte jag och mamma iväg på min bowling träning som började fem. Vi var inte hemma förren efter sex. När jag sen kom hem var det bara att börja med NO arbetet som ska redovisas på torsdag. Ursch, jag längtar inte... Blev i stort sett klar med det innan jag lade mig. Igår var jag på skolan först till två och när jag sen kom hem satte jag mig vid datorn och försökte färdigställa spanska arbetet. Vi ska jämföra ett spansktalande land med Sverige och jag valde Kuba. Gjorde klart allt förutom fakta delen som jag ska söka efter idag på spanskan, då vi har datasalen. Blir inte mindre stressigt idag heller, för typ direkt när jag kommer hem ska jag och mamma åka iväg till sista bowling kvalet till lilla VM. När vi kommer hem ska jag bara slänga i mig någonting att äta och sen ska jag göra färdigt spanska arbetet. Måste också förbereda mig inför redovisningen på NO:n imorgon. Nu sitter jag här och skriver samtidigt som jag sneglar mot tv:n där Vakna med The Voice är på. Kom just på att på fredag ska jag klippa mig efter skolan, det ska bli skönt. Har blivit så långt. Så den här gången ska jag ta lite kortare så att det inte blir så långt så fort. Men nu är det bäst att jag går och gör mig i ordning, så att jag hinner med bussen. Puss!

RSS 2.0