Million Stylez - Supastar


Kniven jag har gjort själv


Min teckning av Musse Pigg


Varit på middag!

Sov lite för länge på morgonen. Fick springa halvt sovande till bussen för att hinna med. Först på morgonen hade vi halvklass Svenska/NO och jag hade svenska. Fortsatte att läsa i böckerna från spelet "Läsa och Spela". Det var ju inte särskilt bra, för då blev jag bara ännu tröttare. Efter den lektionen hade jag utvecklingssamtal med vikarien för min kontakt lärare och då passade jag och mamma på att fråga om mitt spanska betyg stämde. Han trodde faktiskt att jag hade fått fel, så han skulle kolla upp det. Har 185 poäng så då blir det ju 190 istället. När samtalet sen var slut följde jag med mamma när hon skulle till Gunnar och hämta Bambi. Vi skulle passa henne, för han skulle på fredags lunch. Mamma skjutsade sen tillbaka mig till skolan och då började syslöjden. Innan jag började fundera på vad jag skulle göra gick jag och hämtade min pärm i träslöjden. När jag kom tillbaka började jag bläddra i olika pärmar, för att få ideer. Kom tillslut fram till att jag ville göra någonting som blir en utmaning för mig. Så jag ska sticka ett par lovikavantar och jag har aldrig stickat i hela mitt liv. Har inte ens hållit i en sådan där sticka. Men jag har alltid velat kunna sticka. När vi slutade för dagen kom mamma och hämtade mig. Eftersom det inte går någon buss hem på fredagar. Mamma släppte av mig och Bambi hemma och sen åkte hon iväg till vårdcentralen. Jag och Bambi lade oss i soffan och såg på herrarnas andra åk i storslalom och damernas superkombination slalom delen. Anja låg nia efter super-g delen, men när det blev slalom gjorde hon ett kanon åk och vann före Michaela Kirchgasser och Lindsey Vonn. När mamma och Emil kom hem fikade vi. Mamma åkte sen efter ett tag och hämtade pappa. Han har varit och tatuerat sig. Nu är klockan precis före tolv på kvällen och för inte så länge sen har vi kommit hem från en jätte trevlig kväll hos Gunnar. Vi åt middag, såg lite på Let's Dance och satt och pratade. Är grymt trött nu, ska ta och krypa ner i sängen. Puss!

Vill du läsa mer?

Är du intresserad av att veta vad jag sysslade med innan jag skaffade den här bloggen. Kan du ju alltid gå in och läsa inläggen på min gamla blogg. Finns mycket intressant att läsa där. Klicka bara på den här länken:http://emmabergdahl.blogspot.com/ Så får du veta mera saker som jag har gjort.

Sökt till gymnasiet!

Var skolan idag som vanligt. Hade bland annat bild på morgonen och då gjorde jag klar min prick bild. Man fick alltså välja att valfritt motiv och då valde jag en nalle som håller i ett hjärta plus Musse Pigg. Men bilden med Musse tyckte jag blev finast, fast nallen blev väl heller inte så tokig. Kanske lägger upp en bild imorgon och jag hinner. Men i alla fall, på idrotten skulle vi dansa Foxtrot. Grundstegen var inte så svåra. Lärde mig stegen ganska fort. Men när vi sen skulle snurra runt, blev det allt svårare. I slutet av lektionen skulle vi dansa i par. Gick väl så där kan jag säga, kom av mig flera gånger. Men man kan inte lära sig allt på en gång. Efter skolan var jag med Marre. Vi var först hos henne tills jag skulle hem och äta. Men hon kom inte så långt efter att jag gått hem, för hon var tvungen vänta på att hennes syster skulle åka iväg på handbollsträning innan hon kunde komma. När hon sen kom, så började vi att försöka fixa till min blogg lite. Den förra designen jag hade var bara en nödlösning, eftersom jag inte riktigt vet hur man fixar till den. Så därför fick jag hjälp av Marre och även lite av Emil som fick komma och hjälpa oss. Men blev nöjd med hur resultatet blev. Lite efter sju tiden var Maria tvungen att gå hem, för pappa skulle nämligen hjälpa mig med min ansökan till gymnasiet. Som första handsval valde jag Estetiska programmet (bild och form) som jag helst skulle vilja gå. I andra hand blev det Hotell och Restaurang och i tredje Barn och Fritid. Det sista valet tog jag mest ifall jag inte skulle komma in på något av de andra valen, men det borde jag ju göra. Hoppas jag väl! Imorgon är det dags för det efter längtade kvartssamtalet. Det är det bästa jag vet, alltså inte! Men ska passa på att fråga om jag fick rätt betyg i spanskan. Eftersom det var flera som hade fått fel av misstag. Ska också ha syslöjd och det är första gången i nian som vi har det. Har ju haft träslöjd innan. Men det ska bli kul med lite ombyte. Puss!

Linda Sundblad - Let's Dance


Näst sista kvalet!

Steg väl upp någon gång efter sex tiden idag och duschade. Medan jag sen fixade mig i ordning poppade jag musik som spelades på MTV. Dagens outfit blev ett par svarta jeans med ett svart linne till. Över linnet hade jag den nya jeans skjortan som jag köpte igår och pricken över i var ett halsband av märket SNÖ of Sweden. Gjorde mig sen en fralla med skinka, ost, paprika och orientdressing i mellan. Blev ganska gott faktiskt, men godare mackor har jag väl ätit. Sen var det bara att gå ut i stormen och plumsa iväg till bussen. Som vanligt var jag sen, men idag var även bussen det så jag hann. Gjorde väl inget speciellt idag. Jag hade spanska, SO, matte och engelska. På spanskan arbetade jag vidare i övningsboken, eftersom jag låg lite efter. Arbetade som vanligt på SO:n och matten. Men däremot på engelskan så skulle vi skriva en berättelse på engelska utifrån fyra bilder. Men nu går vi vidare till varför jag egentligen skulle skriva. Det var alltså näst sista kvalet idag till lilla VM. Förra gången blev jag näst bäst av alla tjejer och killar. Gången innan blev jag bäst av tjejerna. Så jag var lite nervös idag när vi satte igång och det blev inte bättre av att en tjej gjorde flera strikar i rad. Men jag tänkte då: strunta i henne och fokusera på ditt eget spel. Man kan väl säga att det gick ganska bra. Jag blev etta idag av alla som spelade, men det blev inte världens bästa spel idag. Fast det kan ju inte alltid gå som man vill. Det är en tjej och en kille som går vidare till lilla VM som spelas i Malmberget. Bara ett kval kvar nu och sen får vi se hur det går. Ikväll har jag bara haft det mysigt. Ätit lite pizza, sett på Robinson och lite sånt där. Skriver mer imorgon. Puss!

Eric Saade - Sleepless


Shoppat!

Jag var på stan med mamma och mormor efter skolan och då hittade jag den här fina jeans skjortan på Lindex. Har velat ha en sådan skjorta länge men har inte hittat någon som jag har tyckt varit fin. Men det gjorde jag äntligen idag! Den var heller inte så dyr. Det ordinarie priset var 249:- men mamma hade en kupong på 30 procent. Så det blev bara 174:- som jag behövde betala. Annars idag så har jag varit på försvars museet med klassen och då fick vi lyssna på när en gubbe pratade om när han var på nått fångläger i Polen på 40-talet. Han berättade hur hans mamma gjorde för att han skulle få leva. En otrolig berättelse faktiskt. Man kan nästan inte tro att det är sant. Jag slutade lite efter tolv idag, hann inte äta någon lunch eftersom vi skulle vara där när våran lunch började. Så vi fick då alltså sluta tidigare. Puss!
Jeans skjorta från Lindex 249:-

Alexandra Burke - Bad Boys


RSS 2.0